Οργανώθηκα πλήρως.
Ο μύλος μου, πετρόμυλος με πέτρα από κορούνδιο διάμετρος 10 cm,
Ο μύλος μου, πετρόμυλος με πέτρα από κορούνδιο διάμετρος 10 cm,
14 kgr αλεύρι την ώρα ολικής άλεσης.
.
Το προζύμι "πιασμένο" από το βράδυ
Η ζύμη περίπου 6 kgr μισό σκληρό μισό μαλακό αλεύρι
Στις φόρμες και σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει
το ψωμι "ήρθε" και είναι έτοιμο για το ψήσιμο
έτοιμο και πεντανόστιμο
Πες μας και τη συνταγη !
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ συνταγή είναι αυτή που ζύμώνει και η μάνα μου, προζύμι, αλεύρι, νερό χλιαρό, αλάτι. Στο ζύμωμα δείχνει αν θέλει λίγο νερό αν είναι πολύ σφιχτό ή λίγο αλεύρι αν είναι πολύ μαλακό και κολάει.Στις φόρμες μένει σκεπασμένο με κουβέρτα σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει. Ψήσιμο 1 ώρα στους 180βαθμούς,με φούρνο προθερμασμένο.
ΔιαγραφήΌμως την διαφορά στην γευση την κάνει το καλό αλεύρι.
Περνουμε κατ' ευθειαν τους σπορους απο το σιταρι και τους αλεθουμε; ή υπαρχει καποια διαδικασια πριν; Εχεις κανει και αλλα αλευρια ή μονο ολικης; Ευχαριστω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο στάρι πρώτα το πλένω σε μια σκάφη το στεγνώνω στον ήλιο και μετά είναι έτοιμο για άλεσμα. Υπάρχει και μηχανή που το καθαρίζει , λέγεται 'τριόρι' και δεν χρειάζεται πλύσιμο.
ΔιαγραφήΣέ μικρούς κυλινδρόμυλους δίνουν αλεύρι από το στάρι που πάω και έτσι παίρνω αλεύρι χωρίς πίτουρο.