Αναλόγως το ε ν δ ι α φ έ ρ ο ν

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Νέος χρόνος νέος γόνος


Νέος χρόνος , νέος γόνος λέει μια μελισσοκομική παροιμία και στην πρώτη επιθεώρηση για φέτος επιβεβαιώθηκε Στα δυνατά μελίσσια η βασίλισσα είχε ξεκινήσει να γεννά ενώ τα ποιο αδύνατα καθάριζαν και προετοίμαζαν την γονοφωλιά.
Αυτή είναι και η ποιο κατάλληλη στιγμή για την καταπολέμηση της βαρρόα, ένα μικροσκοπικό έντομο που παρασιτεί πάνω στις μέλισσες και σε μεγάλους πληθυσμούς το μελίσσι αδυνατίζει και ευάλωτο στο τέλος καταρρέει
Φέτος την θεραπεία την έκανα με ένα σκεύασμα από την Βουλγαρία , το varostop . Μου το συνέστησαν και μετά από πολλή έρευνα στο ίντερνετ και μιλώντας με φίλους μελισσομπλογκάδες που το έχουν χρησιμοποιήσει πείστηκα και το χρησιμοποίησα και εγώ. Έχει την ίδια δραστική ουσία (φλουμεθρίνη 3,6 mg κάθε ταινία), ίδια χρήση και ίδια φιλοσοφία με το αντίστοιχο φάρμακο της Bayer, το bayvarol. Μπορούμε να πούμε ότι είναι μια πιστή αντιγραφή. Όσο για σύγκριση στο κόστος δεν γίνεται ούτε καν λόγος. Άραγε δεν θα μπορούσαν αυτά τα φάρμακα να παρασκευαστούν και εδώ και να μην πληρώνουμε ένα σορό χρήματα νταβατζιλίκι στη γερμανική εταιρία?

1 σχόλιο: